Vriendschap Door Strijd

opgericht 8 maart 1936
Beekbergen

Vanavond Beker

Vanavond beker. Tegen Diderick. Moet kunnen, dacht ik.. Vorige week vreselijk geblunderd in de partij tegen Miguel. Zal me niet weer gebeuren om zo slecht te spelen, dacht ik. Dus wel. Dit was nog vééééél slechter. Wat een aanfluiting. Gaf de partij na 12 zetten al op. Kan wel doorgaan en de partij ‘rekken’ in de hoop dat de tegenstander ook een fout maakt maar dat vind ik respectloos. Pak je verlies en niet zeuren.

Ik kwam al beroerd uit de opening, een Siciliaans vleugel-gambiet, en zag een simpel schaakje, waardoor mijn Toren ‘viel’, compleet over het hoofd. Bizar. Gaat lekker zo… Nu weet ik ook weer waarom ik dit jaar weer wou gaan tennissen of voetballen…. Gelukkig betrof de partij een bekerwedstrijd.

Als je nu denkt dat VDS zijn spelers die zo’n vreselijk gevoel overhouden van hun partij tegemoet komt, dan heb je dat goed mis. Enkele ‘uitvinders’ in het bestuur zijn op het briljante idee gekomen om de ‘slachtoffers’ van wie de partij als eerste bij een schaakavond af is, ongeacht de reden, te trakteren op een ‘afwasje’. Bij weigering zal het lid geroyeerd worden…. Het is dat ik de contributie voor het hele jaar al voldaan heb zodat ik, onder protest, maar besloot om niet voor deze, voor de hand liggende, weigering koos.

Een voordeel vanavond was dat Harmen voor een heerlijke traktatie deze avond had gezorgd ter viering van zijn verjaardag zodat ik alle tijd had om de meegebrachte lekkernijen uit te proberen…Hulde.

Ik had nu ook tijd om de andere partijen te bekijken. Ik zag dat Frits tegen Johan een ‘loperzetje’ van Johan over het hoofd zag en hierdoor enkele zetten later zijn Koning kon omleggen. Hans moest tegen onze clubkampioen, Henk. Heb de partij verder niet gezien maar Hans behaalde een remise. Goede prestatie. Erwin en Miguel streden voor een plaats in de volgende ronde voor de beker. Na een remise overeen te zijn gekomen in de reguliere partij won Erwin de barrage. Carlo tegen Remco. Laten we het er op houden dat Carlo in een schaakdip zit. Harmen kreeg ‘een kadootje’ van zijn tegenstander Richard. Niet voor zijn verjaardag maar wel één die partijwinst bracht. Ron kon het niet bolwerken tegen onze voorzitter en Arie speelde een mooie partij tegen Jaap. Een zeer secuur spelende Arie maakte geen fouten in het eindspel waar hij met een pluspionnetje de partij prachtig uitschoof.

Aanstaande donderdag maar weer proberen. Tot dan.

Bezoekers - VCNT

Vandaag 3

Gisteren 27

Week 99

Maand 539

Totaal 63990

Currently are 70 guests and no members online

Links

      

SCHAAKSITE.NL

VDS -activiteiten

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Datum : donderdag 20 April 2017
21
22
23
24
25
26
27
Datum : donderdag 27 April 2017
28
29
30
© Copyright 2019 | Vriendschap Door Strijd

Please publish modules in offcanvas position.