Vriendschap Door Strijd

opgericht 8 maart 1936
Beekbergen

Verliespartij. Vreselijke schaakavond.

Verliespartij. Vreselijke schaakavond. Weet nu wat onze wedstrijdleider heeft gevoeld na zijn partij. Hulpeloos. Beroerd. Enige verschil is dat hij terecht verloren heeft en ik niet. Uiteindelijk baalt ie daarom misschien minder als ik. Hij was kansloos en ik heb de partij weg geblunderd.

Had me voorgenomen om de partij thuis niet na te spelen maar heb dat toch gedaan. Had ik nooit moeten doen. Werd er steeds meer depressiever van. Wat een kans om de partij te winnen heb ik laten liggen zeg, ongelooflijk. Laten we het er maar op houden dat het ‘schaakblindheid’ betrof. Moet toch een excuus verzinnen….

Ik weiger openheid te geven van de partij. Niets ten nadele van mijn tegenstander Miquel. Na mijn gewonnen kwaliteit al vroeg in de partij, bemachtigd na een nieuw fantastisch gambietje, verzaakte ik om dit ‘Toren-voordeel’ simpel uit te bouwen. Nee, in plaats daarvan probeerde ik Wit de genadeslag toe te brengen. Stom. Wit ontwikkelde zich verder terwijl ik dit verzuimde. Mijn Loper op C8 en Toren op A8 hebben hun hok niet verlaten deze partij.

Toen ik besefte dat ik de winst ‘heb laten lopen’ was het al te laat. Ik baalde hier zo van dat ik zelfs niet wou dat Miquel ‘eeuwig schaak’ kon geven. Ik koos voor de voortzetting ..f6 (?). Als ik een halfje wou hebben had ik dit achteraf kunnen toestaan maar ik ga altijd voor de volle winst. F6 pakte finaal verkeerd uit.!

Terwijl op het andere bord de competitieleider vakkundig en kansloos van het bord werd geschoven, was dit wederom een verkeerde voortzetting van mij. Nu was het over en uit. Miquel gaf ‘er nog een klap op’ en ik kon de Koning omleggen. Mijn tegenstander won verdiend. Ik had niet meer verdiend. Ik heb wéér ‘iets’ geleerd vanavond.

Terwijl ik wist hóe ik had verloren zag ik onze competitielei(ij)der radeloos naar het bord staren. Hij kón niet beter en moest uiteindelijk capituleren.

Volgende week zal ik me ongetwijfeld plaatsen voor de volgende ronde in de beker. Tenminste als mijn tegenstander komt opdagen…..00.15 uur. Ik liep naar mijn AMI. F6…Helpless by Neil Young. Welterusten…

Bezoekers - VCNT

Vandaag 5

Gisteren 16

Week 21

Maand 461

Totaal 63912

Currently are 33 guests and no members online

Links

      

SCHAAKSITE.NL

VDS -activiteiten

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Datum : donderdag 20 April 2017
21
22
23
24
25
26
27
Datum : donderdag 27 April 2017
28
29
30
© Copyright 2019 | Vriendschap Door Strijd

Please publish modules in offcanvas position.