Vriendschap Door Strijd

opgericht 8 maart 1936
Beekbergen

VDS, Lucky ½ - ½, plofkip

Na een kleine omzwerving heb ik me weer gemeld bij VDS. Dacht andere sport te kunnen gaan beoefenen. Helaas protesteerden mijn gewrichten. Ik heb nog gekeken naar andere mogelijkheden in het dorp. Helaas. Dan toch maar weer VDS……

Er was weinig veranderd. Het tweede team moest vanavond een OSBO wedstrijd spelen. Ook hierin was er weinig veranderd. Een 4-1 voorsprong werd weer vrij gemakkelijk weggegeven…..4-4. Ikzelf mocht ‘beginnen’ tegen Ron. Met wit. Ook in deze partij bleek ik vrij snel op mijn ‘oude niveau’ te zijn aangekomen…Terwijl ik een prachtig slotakkoord in mijn gedachten had, ik had de overwinning al genoteerd, blunderde ik, als vanouds, een ‘vol paard’ weg waardoor wit ineens totáál verloren stond. Dat het uiteindelijk nog remise werd was niet mijn verdiensten maar Ron zag de winnende zettenreeks, gelukkig voor mij, over het hoofd waardoor ik een onverdiend halfje mocht bijschrijven.

Ach, het resultaat staat nog steeds op het tweede plan. Ik vernam ook dat aankomend jaar een jubileum jaar voor VDS zal worden. Een speciale feestcommissie had niet stil gezeten en een prachtig feest op een dag in Juni ‘in elkaar gedraaid’. Een grotmeester zal deze dag opluisteren met een simultaan. Of deze grootmeester wat partijen zal gaan winnen is nog maar de vraag want als zelfs onze voorzitter deze schaker al eens op een ‘nul’ heeft getrakteerd moet ik het nog maar eens zien........Aansluitend een BBQ. Klinkt goed. Alhoewel mijn voorkeur uitgaat naar de plofkip of kiloknaller lijkt de organisatie bij genoemde slager in goede handen. Het is wel weer jammer dat het bestuur van VDS er weer een stempel op wil drukken. Er zijn drie varianten die dag en de leden kunnen aangeven welke variant hun voorkeur heeft. Bij een gelijk aan voorkeuren ‘beslist het bestuur’, ze kunnen het ook niet laten….Laat genoemde feestcommissie maar beslissen wat het gaat worden want zij verdienen alle credits. Neemt niet weg dat het me een fantastisch dag lijkt te worden. Ik zie ernaar uit. Wordt vervolgd.

Zal me weer een beetje gaan verdiepen in ‘het spelletje’. Wil toch een beetje weerstand bieden de aankomende partijen. Tot volgende week.

P.s. Jubileum. Voorstel 4: Tuinfeest met simultaangever Gerald . Kosten: €1,50

Bezoekers - VCNT

Vandaag 10

Gisteren 25

Week 10

Maand 450

Totaal 63901

Currently are 16 guests and no members online

Links

      

SCHAAKSITE.NL

VDS -activiteiten

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Datum : donderdag 20 April 2017
21
22
23
24
25
26
27
Datum : donderdag 27 April 2017
28
29
30
© Copyright 2019 | Vriendschap Door Strijd

Please publish modules in offcanvas position.