Vriendschap Door Strijd

opgericht 8 maart 1936
Beekbergen

Verlies, Winst, Bonnetje

Harry

Donderdag 9 april 2015:

Enkelen afwezigen. Waarschijnlijk te maken met het feit dat we ook vrijdag in de OSBO, slotronde, aan de bak moesten. Met wit tegen Frits deze avond. Kan kiezen voor de makkelijkste weg, Frans, maar gaf hem een kans door met 1. d4 te openen. Al gauw stond ik ook met deze opening goed. Achteraf had ik iets agressiever in de opening door moeten spelen. Door dit na te hebben gelaten kon Frits alsnog ‘ontsnappen’ met een lange rokade aan de vernietigende ‘inslag’ op f7. Frits kon zich hierdoor herpakken en de partij alsnog naar zich toetrekken. Ik verloor veel te makkelijk 2 pionnen. Schaakblindheid noemt men dat geloof ik… Frits kende geen genade en zette de partij verdiend om in winst. Een dag erna moesten we dus naar Arnhem. Hier werd de slotdag van de OSBO gespeeld. Er stond niet echt wat op het spel voor VDS 2. Drie punten moesten we zien mee te nemen naar Beekbergen om de vierde stek te handhaven, anders zouden we van plaats verwisselen met onze tegenstander, Theothorne, die momenteel vijfde stond.
 
Het zou een moeilijke opgave worden omdat wij afreisden met 6 ipv van 8 spelers. Frits was echt niet in de gelegenheid om aan het eerste bord te verschijnen en Ron was ziek thuis. We begonnen dus met een 2-0 achterstand. Hans zorgde door een snelle overwinning voor ons eerste punt. Arie moest afhaken en verloor zijn partij. Tussenstand 1-3. Ikzelf zorgde voor het tweede punt voor VDS. In mijn favoriete Siciliaans vleugelgambietje kon ik de tegenstander uiteindelijk tot opgave dwingen. Vrij vroeg in de partij bood ik de tegenstander nog de mogelijkheid om tot herhaling van zetten te komen. Hier zag hij van af… Ja, dan vraag je er om! ’Wie een remise weigert zal uiteindelijk aan het kortste eind trekken.’ Ik ging er eens goed voor zitten en zag op een gegeven moment een mogelijkheid om met de Dame op h6 ‘binnen’ te komen. Mijn tegenstander dacht een direct mat te kunnen afwenden door e5 te spelen. Met e.p. e5 hield ik de dreiging er in.
 
Mijn tegenstander kon met fxe nog uitstel afdwingen, maar Pg5, weer een matdreiging op h7, werd hem te veel. Hij probeerde nog met zijn paard, waardoor h7 gedekt werd door zijn dame, voor verwarring te zorgen maar LxP, dxP gevolgd door Pe6 betekende verlies van de zwarte toren of dame. Hij gooide de handdoek waardoor er nu 2 punten binnen waren. Nog één te gaan! Frank speelde een mooie partij. Had prachtige aanval en zijn tegenstander kon niet meer ontsnappen zonder kwaliteitsverlies. Met het slotakkoord Le8 (viel de toren op f7 aan) -T f 8, Lg6+ - Kg8, Txf8 kon zijn tegenstander niets anders doen dan opgeven. Een eventueel eindspel was niet meer te houden voor zwart. Klasse. Het derde punt was een feit. Onze voorzitter kwam te kort op bord 4 en Johan streed moedig op bord 1 maar verloor alsnog. Einduitslag 3-5. Prima teamprestatie. Volgende week donderdag ‘intern’ . Deze avond zal ik een ‘bonnetje’ (verjaardag) neerleggen zodat een door mij geselecteerd aantal spelers van VDS een drankje van mij mogen pakken……………

Tot 16 april.


Bezoekers - VCNT

Vandaag 11

Gisteren 25

Week 11

Maand 451

Totaal 63902

Currently are 15 guests and no members online

Links

      

SCHAAKSITE.NL

VDS -activiteiten

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Datum : donderdag 20 April 2017
21
22
23
24
25
26
27
Datum : donderdag 27 April 2017
28
29
30
© Copyright 2019 | Vriendschap Door Strijd

Please publish modules in offcanvas position.