Vriendschap Door Strijd

opgericht 8 maart 1936
Beekbergen

19 Maart 2015 Harry

Een heerlijke en rustige schaakavond

Harry

Donderdag 19 maart 2015:

Niks geen OSBO, geen beker, maar ‘een gewone competitieavond’. Bij binnenkomst begon ik eerst te twijfelen of het wel donderdag was. Het was rustig. Ik zag niemand. Gestommel in de keuken verried dat Frank er toch wel was. Frank is altijd als eerste aanwezig. Onze penningmeester zorgt er altijd voor dat de inrichting en bevoorrading van de bar voor aanvang in orde is. Hij zet zelfs de tafels, schaakborden en klokken klaar. Na afloop gaat hij als laatste weer naar huis en laat De Hoge Weye weer puik achter. Hulde. Kortom, er zijn dus ook nog ’nuttige’ bestuursleden te vinden…

Rond 20.00 uur waren er nog maar zeven leden binnen. Dat betekende maar drie borden vanavond. De voorzitter, stemmen waren geteld, was oneven… Iets over 20.00 uur kwam Remco nog binnen. Dus toch geen punten vanavond voor Gerald… Vier borden, wat een rust, heerlijk. Iemand, de naam is mij ont, opperde of het niet mogelijk was om eens in de drie weken een o.a. Carlo-loze-donderdag in te stellen? Lekker rustig. Net zoiets als vroeger. Toen had je autoloze zondagen.

 
Dus waarom niet? Helaas waren er te weinig leden aanwezig volgens de voorzitter om een stemmingsronde rechtsgeldig te verklaren…

Op het eerste bord moest Ron tegen Frank. Uiteraard verscheen het Koningsgambiet op het bord. Al vrij vroeg in deze partij zag ik Ron ‘gefronst’ kijken. Tijdens ‘een bakkie koffie halen’ vroeg ik er naar. Hij vertelde me dat hij na een paar ‘afruilzetten’ zijn stukken nogmaals aan het tellen was en erachter kwam dat de tegenstander er toch echt ééntje meer had. (?) Was toch ergens iets niet goed gegaan. Dit stukverlies kwam hij niet meer te boven en moest uiteindelijk de strijd staken.

De tweede partij ging tussen Johan en Henk. Over deze partij zal ik weinig schrijven om Johan geen zout in de wonde te strooien. Johan stond straal gewonnen. Door een enorme blunder van hem, en dan heb ik het niet over een ‘blundertje’, kon Henk toch nog het punt bijschrijven. Onverdiend maar dat is “all in the game…”

De derde partij ging tussen Gerald en Remco. Remco heeft nog niet verloren sinds hij bij VDS schaakt. Vanavond werd het zijn zesde winstpartij.

 
Gerald speelde een goede partij maar kreeg toch te weinig materiaal voor de ‘ingeleverde’ Dame.

De laatste partij betrof die van mijzelf tegen Hans. Verrassend genoeg mocht ik wéér achter de Witte stukken plaatsnemen. Dit was de negende keer achter elkaar… Ik besloot om maar eens een keer het Gibbins-Weidenhagengambiet op het bord te toveren. Blijkt toch dat veel ‘Zwartspelers’ hier niet direct een antwoord op weten. Na de gambietpion te hebben gegeven werd het een leuke ingewikkelde partij. Na over en weer wat plaagstootjes te hebben uitgedeeld werd er op een gegeven moment tot remise besloten. Niet helemaal mijn stijl maar soms moet je genoegen nemen en tevreden zijn met zo’n aanbod.

Volgende week spelen we weer het Rapid toernooi. Ik vrees dat het dan wel weer wat drukker zal worden. Helaas, het is niet anders…

Tot volgende week.


Bezoekers - VCNT

Vandaag 15

Gisteren 25

Week 15

Maand 455

Totaal 63906

Currently are 14 guests and no members online

Links

      

SCHAAKSITE.NL

VDS -activiteiten

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Datum : donderdag 20 April 2017
21
22
23
24
25
26
27
Datum : donderdag 27 April 2017
28
29
30
© Copyright 2019 | Vriendschap Door Strijd

Please publish modules in offcanvas position.