Vriendschap Door Strijd

opgericht 8 maart 1936
Beekbergen

Dion, Earth en Bronx

(Bericht van Terschelling nr. 98)

Oerol brengt mij veel goeds. Boeken en cd’s, de cadeautjes van de vriendelijke gasten.
Zij kennen mijn voorliefde voor oude mannengezang. De biografieën van Johnny Cash (†), Paul McCartney (74) en Eric Clapton (71), een stapel van 1892 pagina’s siert nu de koffietafel.
En dan de cd’s. Bij de nieuwe van Paul Simon (74) klinkt zijn stem alsof hij nog twintig is.
Ik ben bang dat we hier moeten spreken van een Botox-gevalletje.
Het mooiste nummer van de cd Stranger to stranger is een duet met ene Dion. New York is my home heet het nummer. Met behulp van een vergrootglas trof ik in het begeleidend boekwerkje de volledige naam aan: Dion DiMucci. Jonger dan 60 mag nu wegzappen.

Dion DiMucci

Er begon wat te dagen en ik wist het weer: de zanger van The Wanderer en Runaround Sue. Vijftig jaar niets meer van gehoord en nu dit mooie nummer. Wat weten we nog van Dion DiMucci (77)? Hij toerde met Buddy Holly en kon, om tijd te winnen, naar de volgende concertzaal met het charter-vliegtuigje van de beroemde zanger. Hij vond het te duur en nam de Greyhoundbus. Buddy Holly en drie begeleiders verongelukten in een sneeuwstorm.
Hij raakte aan de drugs, aan de drank en aan de Heere en als laatste aan de Blues, een come-back met een Grammy-award voor Bronx in Blue. Hij was nog wel zo bekend dat hij naast Bob Dylan (75) op de hoes van Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band van de Beatles (75, 76,†,†) stond. Dank u, Wikipedia is Heaven.

Een andere oude man Eric Clapton (71) heeft zich herpakt na de cd Old Sock (moet ik meer zeggen). I still do bevat weer ouderwetse gitaarsolo’s, JJ Cale (†) nummers en een enkel tranentrekkertje (Little man).
Neil Young (70) kwam met een nieuwe dubbel-cd Earth met natuurgeluiden, die ik op Terschelling ook vaak hoor als ik in bed lig en speelt op zijn tournee de planken nog uit de toneelvloer. Houdt het dan nooit op. Nee, Van Morrison (70) heeft ook weer een nieuwe studio-cd aangekondigd. Keep me singing, met een vrolijk vogeltje op de hoes.

Speciaal voor een goede vriend nog twee citaten.
Uit een recensie van het nieuwe boek van Phillipe Claudel, waar hij een slechte boodschap heel “nuchter” op het antwoordapparaat hoort:
Ik kon er niet echt om lachen, al kon ik een glimlach niet onderdrukken. Van verdriet, ongetwijfeld. Of beter: van triestheid. Van teleurstelling. De glimlach van een schaker die wordt verslagen door een sterkere speler.,/em>

Dion and Paul Simon

Nog enige zinnen uit New York is my home:
I got a girl up in the Bronx

She can be hard as concrete
Soft as a summer breeze
We can wake the dawn
New York is my home

Frank (69, en nog lang geen 70)

Bezoekers - VCNT

Vandaag 2

Gisteren 16

Week 18

Maand 458

Totaal 63909

Currently are 19 guests and no members online

Links

      

SCHAAKSITE.NL

VDS -activiteiten

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Datum : donderdag 20 April 2017
21
22
23
24
25
26
27
Datum : donderdag 27 April 2017
28
29
30
© Copyright 2019 | Vriendschap Door Strijd

Please publish modules in offcanvas position.