Vriendschap Door Strijd

opgericht 8 maart 1936
Beekbergen

Schaakmaat 2 – VDS 2 (4½–3½)

Maandag 11 januari vond het treffen tussen de Schaakmaat 2 en VDS 2 plaats. Omdat ik zelf niet meespeelde had ik alle tijd om de wedstrijden te volgen:

Bord 7 Hans – Jack ½–½

Al vroeg in deze partij werden de dames geruild, Hans wist een pion te winnen en had hiermee voordeel. Helaas kon hij dit voordeel niet verzilveren in winst, vanwege de ongelijke lopers en remise werd dan ook terecht overeengekomen.

Bord 3 Frits – Jan ½–½

In een Franse partij bleef het evenwicht gedurende de gehele partij bestaan. Na een remiseaanbod van Jan probeerde Frits het toch nog even, maar er zat echt niet meer in. Forceren zou betekenen dat hijzelf de “courgettenbrug” op zou gaan; remise.

Bord 8 Michiel de Wolf – Arie 1–0

In de opening kwam Arie een pion voor, maar had zelf wel een dubbelpion. In het middenspel kreeg Michiel echter de overhand door op de damevleugel op te komen zetten met zijn pionnen. Arie moest alle aandacht hierop richten, plotseling kreeg hij echter een bliksemaanval op zijn koning te verduren; Arie kon mat niet meer vermijden. Jammer, maar toch een prima partij van Arie tegen een getalenteerde tegenstander. .

Bord 5 Johan – Raymond Jacobsen 1–0

Johan bouwde in de opening een sterk centrum op en kon in een uitstekende partij een stuk winnen. In het middenspel initieerde Johan ook nog een koningsaanval, Raymond verdedigde zich taai, maar moest uiteindelijk capituleren. .

Bord 4 Rob Izaks – Carlo ½–½

Carlo besloot tot de Scandinae verdediging. Rob speelde secuur en kreeg een sterk paard op E5. Carlo dreigde dit paard te gaan ruilen, maar Rob vond een antwoord door het paard met F4 te ondersteunen, waardoor het ongunstig zou zijn voor Carlo om het paard te ruilen. Carlo vond echter een mooie combinatie, waarmee hij de angel uit het spel van Rob kon halen, maar meer zat er ook niet in, ondanks de remise was dit een leuke partij om naar te kijken.

Bord 1 Steven Braun – Richard 0–1

Richard had vrij vroeg in de partij de dame gecentraliseerd, Steven wist echter de dame af te ruilen en er kwam een min of meer gelijk eindspel op het bord. Steven speelde goed, maar Richard speelde even goed en had het voordeel dat hij beter in de tijd zat. Vanwege de tijdnood maakte Steven het eerste foutje en Richard maakte hier gelijk gebruik van door met een schaakje een stuk te winnen. Nu werd het in het onderlinge treffen nog spannender en de laatste twee partijen werden doorslaggevend voor het resultaat. .

Bord 2 Ton Volgenant – Martijn 1–0

Wederom een partij op hoog niveau, er ontstond een dreigende penning van de dame van Martijn over de C-lijn, met b6 pareerde Martijn deze dreiging. Ton wist echter telkens weer nieuwe dreigingen te creëren, het gevolg hiervan was uiteindelijk dat Martijn teveel tijd gebruikte en in een zeer lastig te verdedigen stelling door zijn vlag ging. Jammer voor Martijn die het met het snelschaken nog geweldig gedaan had, maar wel alle credits aan Ton, die een foutloze partij speelde. .

Resteerde nog de laatste partij:

Veronique Hijl – Miquel 1–0

Een voor de toeschouwer onderhoudende partij; Veronique speelde de opening erg goed, het gevolg hiervan was dat de rokade van Miquel eruit gehaald was. Veronique was in deze partij sowieso goed in vorm, door een tactische vondst wist zij ook nog een stuk te winnen, tegen twee pionnen extra voor Miquel. Miquel wist zich echter goed terug te vechten in de partij, met een actieve koning en een oprukkende randpion wist hij af te dwingen dat Veronique haar paard moest geven om deze pion te stoppen. Het bleek echter niet genoeg voor Miquel, de overgebleven randpionnen van Veronique gaven de doorslag. Ondanks ons verlies heb ik wel genoten van deze onderhoudende en spannende match en hoop op een toekomstige sportieve revanche!

Gerald

Bezoekers - VCNT

Vandaag 9

Gisteren 16

Week 25

Maand 465

Totaal 63916

Currently are 19 guests and no members online

Links

      

SCHAAKSITE.NL

VDS -activiteiten

ma di wo do vr za zo
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Datum : donderdag 20 April 2017
21
22
23
24
25
26
27
Datum : donderdag 27 April 2017
28
29
30
© Copyright 2019 | Vriendschap Door Strijd

Inloggen!

Als je bent ingelogd krijg je meer mogelijkheden in het menu!